Om du är född i Sverige av kurdiska föräldrar så kanske du känner att du inte vet tillräckligt mycket om Kurdistan. Du känner säkert till traditionerna och maten, men att bo där är en annan sak.

Även om dina föräldrar berättat för dig så finns det säkert glipor i din kunskap. Det kan också vara så att de kanske inte vill svara på alla dina frågor. Dessutom kanske de blir nedstämda när de tänker på vad de lämnat.

Hitta kunskapen du söker

Det finns många bra källor där du kan lära dig mer om Kurdistan. Du kan till exempel gå med i någon kurdisk förening. Där kan du hitta kurder i alla åldrar. Då finns säkert möjligheten att ställa alla slags frågor.

Ett annat sätt är att läsa böcker om Kurdistan och livet där. Det finns många bra kurdiska författare i flera olika länder. Många av deras böcker har dessutom blivit översatta till svenska.

Böcker om Kurdistan

Har du turen att bo i en större stad så kanske du kan hitta böcker i ämnet på bibliotek eller hos en bokhandlare. Dessvärre kan det vara svårare på landsbygden eller i små städer. I så fall, köp på nätet. Där kan du hitta ett bra utbud av böcker om Kurdistan.